Alla intressen
iFokus
Annons:
Etikettsemesterminne
Läst 8170 ggr
FruJag
2/18/13, 11:32 PM

Att tälta med en sjumånaders

I augusti 2011 bestämde vi oss för att fara till medeltidsveckan på gotland, med vår sjumånaders.. och ett tält. Här kommer en reseberättelse från det äventyret.

Ett äkta gotlandsfår

Bärselen, en riktig kompis på utflykterna.

Vackra Visby

Utsikten från tältet.. Aningen blåsigt denna kväll.

Jag har alltid tältat, så länge jag kan minnas har jag och min familj tältat. Min slutsats jag drog av det var att det är inga problem att tälta med barn.

Vi var iväg på en ennattstältning kring midsommar och det gick bra. Så vi satsade allt och for till gotland. Min man är medeltidsintresserad, så när vi två veckor innan avfärd hade bestämt oss fick jag (som aldrig hade sytt) låna en symaskin och sy en medeltidsklänning till mig själv och kläder till sonen. Det gick bra.

Vi valde även att göra detta till vår bröllopsresa då vi bara några veckor innan hade gift oss.

Sagt och gjort, bilen packades full. Och resan gick bra. Det var kallt på båten, men sonen han var i bärselen och vi traskade runt. Vi hade valt en sen båtresa och kom därför i land närmare midnatt. Vi körde direkt till Kneipbyns camping och sov en natt i bilen innan vi fick komma in.

Det gick. Sonen ville inte sova i sin bilstol utan sov mest på mig. Vilket gjorde att jag i princip inte sov något den natten. Tidigt på morgonen fick vi checka in. Vi hann lagom få upp yttertältet och slänga in vår packning när regnet började vräka ner.

Smått uppgiven och genomtrött la jag mig ner och grät och ville mest bara åka hem. Vi sov en stund och sen kändes det bättre. Resan blev tack och lov bättre sen..

Vi har ett tält med två små sovrum och ett allrum. Vi sov på en stor luftmadrass och bredvid hade vi lagt en bärlift och i den en fårfäll. Där sov sonen som en prins. Han hade aldrig sovit så långa nätter som när vi campade.

Veckan flöt på bra och det funkade utmärkt i tältet. Det var riktigt mysigt.

Sonen lärde sig krypa och campingen var väldigt fräsch och fin. Vi hade dessutom havsutsikt ifrån tältet. Underbart. Förutom den kväll vi kom tillbaka och det blåste friskt. Men lite värmeljus och en flaska vin jagade bort kylan. Vi tillhör dessutom kategorin som har tältplats med el, så vi kunde kolla på film och värma vatten i vattenkokaren till ersättning.

Vi spenderade veckan både i Visby på medeltidsmarknaden (givetvis utklädda) och på biltur runt Gotland. Vi hann se mycket, men mycket finns kvar att se. En härlig ö! Jag rekommenderar en tur dit varmt. Visby var som ett annat land.

Nu har vi plötsligt två barn, äldsta är två år. Så nu dröjer det nog lite innan vi ger oss ut igen. Fast jag är bra sugen på att få komma iväg på tältsemester. Lite planering så funkar det nog!

För finns det nåt ljuvligare än att vakna till ljudet av fågelkvitter, och med solgassig tältduk?

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Annons:
nakenkatt
3/8/13, 11:33 AM
#1

bra skrivet,ni verkar ha haft det jättemysigt.

FruJag
3/8/13, 5:34 PM
#2

Tack! Ja det var verkligen lyckat :)

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Anmaja
4/1/13, 11:20 AM
#3

Härligt att tälta med barn och ju mindre de är ju lättare är det ju. Då ligger de där man lägger dem. ;-) 

Mina barn som nu är vuxna var med på tältsemester från de var så gott som nyfödda och det var enkelt och mysigt. Men jag fick ta till en vit lögn när mamma med skräck i rösten frågade om vi verkligen inte skulle bo på vandrarhem istället. ;-o

.

Man är aldrig nere med en ballong - Nalle Puh

~ Anmaja - min blogg ~

'Ordordnaren' på Wordfeud/Rumble/Ruzzle/Quiz

"Man är aldrig nere med en ballong"
/Nalle Puh

lillolga
4/1/13, 2:55 PM
#4

Detta måste min sambo se som inte tror de ska gå att åka med husvagn i sommar med 2 små barn, född 11 och 13 :-D Klarar man av att bo i tält med liten bebis ska väl husvagn absolut inte vara ett bekymmer!

FruJag
4/1/13, 3:26 PM
#5

Ja det gick över förväntan :) Husvagn är nog lugnt, då kan man ju låsa ;)

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

nakenkatt
4/1/13, 10:13 PM
#6

Absolut kan ni det,min dotter har varit med oss och campat med husvagn ända sedan deras barn var några månader gammal,nu har hon tre tjejer som älskar det.Minstingen tjatar redan,vill åka husvagn säger hon.det är så supermoderna fina familjecamping platser,så det är inga problem.

Annons:
FruJag
4/2/13, 4:45 PM
#7

Härligt nakenkatt!

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Lumina - 留美奈
6/13/13, 9:34 AM
#8

Åh, vad härligt. Vi campade också med våra barn när de var små. Den äldsta var 11 månader första gången och den yngsta fick ut och campa redan vid två månader. Det är alltid jätteskönt att komma ut med tältet hur gamla de än är. Nu är de tonåringar, och det funkar också hyfsat… 😉

Vänligen, Lumina
♫♪ Love me or leave me... ♪♫
HEY! Where is everybody going??

FruJag
6/13/13, 12:58 PM
#9

#8, mysigt! :)
Vill de fortfarande följa med ut?

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Lumina - 留美奈
6/13/13, 8:00 PM
#10

#9 Ja, de är 15 och 17 i år och vill fortfarande följa med. Enda sommaren de trilskats har varit när de var 14. Så det har varit två somrar då en av dem helst har legat i tältet och läst böcker… 😛

Vänligen, Lumina
♫♪ Love me or leave me... ♪♫
HEY! Where is everybody going??

Upp till toppen
Annons: