Semesterminne

Att fira jul i husvagn

2013-02-18 23:05 #0 av: FruJag

Vår medlem Doris (dorish) valde att tillsammans med sin man fira julen i sin husvagn Greta. Vi har fått ta del av hennes berättelse.

Greta, julpyntad och fin i vinterlandskap


Efter en regnig sommar skulle de avsluta säsongen på Fyrishovs camping i slutet på oktober. De fick en strålande vacker, men kall, helg och slogs av tanken att de skulle testa husvagnen Gretas vinteregenskaper på riktigt.

De bokade därför in 23-27 december, även då på Fyrishov. Mycket planering blev det, men med snön liggandes vit över landskapet kopplades Greta på och det bar iväg.

Väl framme blev det en liten promenad och betygsättning av juldekorationerna som de såg i fönstrena. Kallt ute, men varmt i husvagnen. Och det flöt på bra med umgänge, musik och medhavd mat.

Campingens juldekorationer och även badhuset inte långt därifrån fick gott betyg för sina dekorationer. Även Greta hade fått sig lite julpynt.

Förväntningarna var höga, men julaftonsmorgonen började med regn, regn och lite mer regn. Inte riktigt önskat väder. Doris man skriver på sin blogg: "Ja att vakna till smattret från regnet, var som vanligt detta campingår, och vad det regnade sedan, det var som om “högre makter” hade drabbats av panik. . Mycket nederbörd kvar men få dagar på år 2012 . . "

Dagarna som var kvar regnade bort, och med facit i handen skulle de åkt hem redan på juldagen. Men envisheten segrade, och nu hade de bestämt sig för att campa. Så då blev det så.

Hem kom de efter många om och men. Mycket moddig väg att ta sig på, och medtrafikanter som inte riktigt tycktes ha koll på hur man anpassar hastighet efter väglag.

Trots regn och moddiga vägar så tycks de kunna tänka sig en sådan här tur igen.


Jag har skrivit min artikel efter det blogginlägg (http://husvagnengreta.blogspot.se/2013/01/var-forsta-vintercamping.html) som Lasse gjort och efter tillåtelse ifrån dorish. Och personligen tycker jag det är hur coolt som helst att man kommer fram till att campa på självaste julafton.

Än så länge äger vi bara tält och det är lite väl äventyrligt till jul. Men om vi någon gång får oss en vinterbonad vagn, så ska vi nog med ta oss ut på vintercamping. Verkar trots allt väldigt mysigt!

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Anmäl
2013-02-19 11:20 #1 av: nakenkatt

kanonbra artikel.Man kan leva sig in själv i hur det var.

Anmäl
2013-02-19 13:23 #2 av: FruJag


Tack! Men allt hänger på att de själva skrivit en så bra blogg :)

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Anmäl
2013-06-01 15:46 #3 av: vikkipedia

Vad häftigt!

Jag tycker om att campa med vagn, men jag tror inte att vintercamping skulle vara något för mig. Jag skulle nog dra mig söderut och fira jul med vagnen på varmare breddgrader. ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.