Alla intressen
iFokus
Annons:
Etikettcampingtips
Läst 2781 ggr
nakenkatt
2012-08-27 10:15

Sensommarcamping i Tivedsskogarna

Mitt inne i mörka trollskogen i Närke ligger Tiveds camping.Man tror nästan man har kommit fel,man åker rakt ut i skogen bland tallar och granar. Denna camping ligger ca 2,5 mil från Askersund.

Vi kom dit vid sextiden på kvällen.Vi möttes av ett trevligt värdpar från Holland. Platsen vi fick (nr 70) låg precis nere vid sjön Unden. Det var otroligt vackert. Där fanns kanoter och en stor svart grillkåta att hyra. Gemensamhetsdelen toa och dusch bestod av röda små hus med vita knutar. Så långt från de stora campingarna man kunde komma. När vi hade baxat in oss där på vår plats smakade det gott med kvällsmat.

Dagen därpå hade vi planerat att besöka Sanneruds marknad.Sannerud ligger strax intill campingen. Det var en gammeldags marknad med massor av knallar. Djur, arbetshästar och stora oxar. Man kunde tom även köpa djur där precis som förr i tiden. Mitt i alltihopa låg Tiveds egna handel. En liten röd och vit lanthandel som såg ut som på gamla svenska långfilmer. De sålde blåbyxor,yxor,kalvdans mm direkt över disk, ganska långt från Lidl och Willys kan man ju säga. Vi gick ut därifrån med en härlig stor kalvdans. Efter en stunds strosande bland marknadsstånden hade jag även gjort affär på en hemvävd trasmatta i rött och svart som en tant hade vävt. Den ena regnskuren efter den andra hann också visa sig denna Lördag men mycket folk var det i alla fall ute. Vi kommer absolut att besöka marknaden igen nästa år,och även Tiveds camping. Hela september ut kommer det att vara öppet,så kanske hinner vi åka dit en gång till i år.Skulle vara roligt att åka ut på sjön och fiska,och kanske plocka lite av skogens röda guld.

Annons:
madilicious
2012-08-29 13:30
#1

Underbar artikel

// Madelene och Pälsbollarna

Sajtvärd på Camping

Medarbetare på Omplacering och Gecko


nakenkatt
2012-08-29 15:33
#2

Kul att du gillade den.

FruJag
2012-08-29 23:08
#3

Låter härligt!

Ocensurerat, ärligt och precis som det är.  FruJag.blogg.se

Upp till toppen
Annons: